Butia capitata (Single)

De Butia capitata komt van origine voor in Brazilië langs de grens met Uruguay, de palm groeit daar in zeer grote aantallen. De palm geeft grote eetbare vruchten die oranjegeel worden als ze rijp zijn, de bladeren zijn blauw-grijs tot groen van kleur.  De Butia capitata is geen snelle groeier en vooral in ons klimaat moet je er niet te veel van verwachten. 
 
De Butia capitata kan temperaturen tot maximaal -10/-12ºC verdragen, maar de plant dient dan wel kurkdroog te staan. Als de palm aangeplant is in de volle grond dan dient deze in een strenge winter goed beschermd te worden, dit kan door er een kleine kas omheen te maken van plastic of folie, houdt er wel rekening mee dat je makkelijk kan luchten als de temperatuur dit toelaat. 
Makkelijker is het om de Butia capitata als kuipplant te houden, u kunt hem dan in de winter eenvoudigweg binnen zetten, bijvoorbeeld in een garage of op een koude slaapkamer. Zorg voor voldoende licht en zorg er voor dat de grond niet uitdroogt, bijvoeden is absoluut af te raden in deze periode.  

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »