Trachycarpus fortunei / Chamaerops excelsa

Deze palmboom is bewezen de sterkste en meest winterharde soort samen met de Trachycarpus wagnerianus. De palmen worden al ruim 20 jaar massaal aangeplant in de Benelux en in elke straat vindt je er tegenwoordig wel een. Er zijn exemplaren bekend in Nederland van ruim 10 meter hoog die winters tot -22ºC hebben overleefd met enkel wat bladschade. Tropical-desire.com heeft de trachycarpus fortunei op voorraad van stekje tot reuzepalm van wel 7 meter hoog!

De palm behoeft slechts weinig verzorging en doet het prima in de volle zon tot zelfs volledige schaduw, bij voorkeur geef je hem een plaatsje in half schaduw in een goed doorlatende bodem. In het seizoen extra water en Fertipalm is aan te raden, zo blijft de palm goed groeien en krijg je een diepgroene bladkleur. Bij temperaturen onder de -10ºC is het gebruik van een thermohoes aan te raden, zo voorkomt u dat de palm bladschade oploopt. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »