Over ons

Tropical-desire is een merk van Brabantpalm en gespecialiseerd in de verkoop en export van Tropische bomen & planten.  We zijn al jaren een toonaangevend dsitributeur in Nederland en België en willen vanaf 2021 ook Duitsland en Polen veroveren. 

Ons assortiment bestaat uit honderden zeer sterke en vaak winterharde tropische en mediterrane planten, denk hierbij aan palmbomen, agaven en yucca's.

De reden van ons succes is uitermate simpel: importeer alleen de allerbeste kwaliteit en de mooiste exemplaren. Dit realiseren we door regelmatig af te reizen naar laden als Spanje, Italië en Mexico en daar ter plekke de planten te labelen.

Een zeer intensief en tijdrovend proces wat ons uiteindelijk heeft gebracht waar we nu staan.

 

Onze bedrijfsgegevens vindt u HIER.

 

Geschiedenis

 

Onze geschiedenis gaat terug tot het jaar 1998 toen we voor het eerst wat kleine palmen meenamen tijdens een rit vanaf midden Italië. Deze planten zijn in de tuin beland en bleken verrassend sterk te zijn en overleefden enkele winters op rij. Hierna nam ik regelmatig als ik in het zonnige zuiden onderweg was wat planten mee voor familie, buurtbewoners of de eigen tuin. 

Van het een komt het andere en voor ik het wist had ik op elke rit naar Spanje of Italië op de terugweg wat planten voor mezelf aan boord, van palm tot Olijfboom tot Oleander. Omdat de vraag naar toendertijd de palmen elk jaar groter werdt besloot ik wat groter in te gaan kopen, eerst lokaal bij de groothandel, later met eigen import.

De eerste vrachtwagens ben ik zelf gaan laden in onder andere Valencia, Tarragona, Girona en de Spaanse Pyreneeën, hele mooie ritten dus. Groot voordeel hiervan was dat ik zelf bij het laden aanwezig kon zijn en er dus alleen topkwaliteit de trailer in mocht, de mindere kwaliteit bleef lekker in Spanje staan. 

De jaren die hierop volgden hebben we flink aan de weg getimmerd en zijn we met grote regelmaat heel Spanje doorgereisd om, met name, de kleinere kwekers te vinden. Deze kwekers staan achter hun product en focussen op kwaliteit, niet op massa. Dit principe hanteren we zelf ook uiteraard dus nagenoeg alle bomen & planten selecteren we zelf op de lokale kwekerijen, dit resulteert in gegarandeerde topkwaliteit. 

Momenteel importeren we alle bomen & planten zelf en reizen we voor inkopen en selectie meerdere malen per jaar af naar Italië en Spanje.

Neem eens een kijkje in onze online shop Tropical-desire.com of de informatieve website van Brabantpalm.nl 

 

Uiteraard bent u ook van harte welkom op onze kwekerij, vindt hier uw route en onze openingstijden

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »