Trachycarpus wagnerianus MINI

62,50 Op voorraad (13)
Mooie frisse planten van de zeer winterharde Trachycarpus wagnerianus palmboom.
Grondsoort:
Goed drainerende aarde
Verzorging:
Beschermen tegen sneeuw
Standplaats:
Volle zon / Half schaduw
Water / voeding:
Regelmatig extra water + voeding
Minimum temperatuur:
-16ºC / -18ºC
Levertijd:
Nederland 2-7 werkdagen

Informatie

Dit product wordt gratis thuisbezorgd 

 

De Trachycarpus wagnerianus is familie van de Trachycarpus fortunei, alleen is nog steeds niet helemaal duidelijk waar deze soort vandaan komt. Het belangrijkste verschil is, dat bij de Trachycarpus wagnerianus de bladeren wat compacter zijn en veel sterker. Dit resulteert in een hogere sier waarde, omdat bij de fortunei de bladeren regelmatig verwaaien als de palm niet genoeg beschut staat. Doordat de bladeren zo sterk zijn kunnen ze veel langer blijven zitten dan bij de fortunei, dus zijn de bladerkronen veel voller en sierlijker.
 

Verzorging :
 
De groei en bloei van de Trachycarpus wagnerianus zijn gelijk aan die van de Trachycarpus fortunei,en ook de winterhardheid is te vergelijken. Zo verdraagt de Trachycarpus wagnerianus ook minimum temperaturen van -18ºC, zodat de palm zich prima leent om aan te planten in de volle grond. Zorg er wel voor dat de grond goed doorlatend is, plant de palm desnoods op een heuveltje, natte voeten is net zoals voor de meeste palmen funest.
 
Winter verzorging :


Bij een normale winter behoeft de Trachycarpus wagnerianus geen bescherming, maar bij langdurig aanhoudende strenge vorst, is het raadzaam de plant te beschermen. Beschermen kan door middel van het plaatsen van een rietmat, bind eerst de bladeren omhoog en plaats dan de rietmat om de stam en blader kroon, doe hier daarna een thermohoes omheen. Laat de bescherming niet langer zitten dan echt noodzakelijk is, ook in de winter heeft de palm genoeg licht nodig, en zo zullen ook de bladeren mooi fris van kleur blijven. Kijk voor meer informatie en tips bij winterbescherming.
 


Combineer en bespaar!

Palmboom + Fertipalm 1.5 kg
4% Korting
€70,00
€67,50
Palmboom + 2 zakken potgrond + Fertipalm 1.5 kg
14% Korting
€70,00
€60,00
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »