Trithinax campestris XXL (TCA-1)

718,75 Niet op voorraad
U ontvangt de plant van de foto / Stamhoogte 75 + 80 cm / Planthoogte 150 cm / Pot 130 liter
Bezorgkosten:
Gratis bezorging
Grondsoort:
Zeer goed drainerende aarde
Verzorging:
Beschermen tegen vorst en vocht
Standplaats:
Volle zon
Water / voeding:
Slechts af en toe water + voeding geven
Minimum temperatuur:
-14ºC / -16ºC
Levertijd:
Wij informeren u graag wanneer we het product weer binnen verwachten

Informatie

U ontvangt de plant van de foto / Stamhoogte 75 + 80 cm / Planthoogte 150 cm / Pot 130 liter

 

De Trithrinax campestris is de meest winterharde soort van de Trithrinax familie. Hij kan bij droogte temperaturen verdragen tot -14/-16 °C waardoor de palmboom dus bij ons ook in de volle grond geplaatst kan worden met de juiste bescherming. 

De Trithrinax campestris komt van oorsprong uit het noorden van Argentinië en midden van Uruguay en wordt ook wel de Blauwe dadelpalm genoemd. 

Ze groeien graag in droge rivierbeddingen en langs ravijnen waardoor ze erg goed bestand zijn tegen wind. De palm groeit erg langzaam maar verdraagt grote temperatuurverschillen met gemak als de palm in een zeer goed doorlatende en droge bodem staat. 

Ze maakt grijs/groene bladeren aan die, wanneer ze afsterven, een rok vormen die onder de bladerkroon blijft hangen. Meestal ontstaan er meerdere stammen die voorzien zijn van een laag vezels en scherpe stekels, ook de stijve bladeren zijn voorzien van gemene punten.

De Trithrinax campestris houdt absoluut niet van natte voeten en dient in een zeer goed drainerende bodem geplaatst te worden, plaats de palm desnoods op een heuveltje!

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »