Trithinax campestris XL (TCA-2)

475,00 Op voorraad (1)
U ontvangt de plant van de foto / Stamhoogte 65 cm / Planthoogte 140 cm / Pot 130 liter
Grondsoort:
Zeer goed drainerende aarde
Verzorging:
Beschermen tegen vorst en vocht
Standplaats:
Volle zon
Water / voeding:
Slechts af en toe water + voeding geven
Minimum temperatuur:
-14ºC / -16ºC
Levertijd:
Nederland 2-7 werkdagen

Informatie

U ontvangt de plant van de foto / Stamhoogte 65 cm / Planthoogte 140 cm / Pot 130 liter

 

De Trithrinax campestris ofwel Blauwe dadelpalm komt van oorsprong uit het noorden van Argentinië en midden van Uruguay. De palmen groeien langs ravijnen en droge rivierbeddingen en kunnen bijzonder goed tegen de wind.

De palm maakt grijs/groene bladeren aan die, wanneer ze afsterven, een rok vormen die onder de bladerkroon blijft hangen.

De palm groeit erg langzaam maar verdraagt grote temperatuurverschillen met gemak als de palm in een zeer goed doorlatende en droge bodem staat. 

Vaak ontstaan er meerdere stammen die voorzien zijn van een laag vezels en scherpe stekels, ook de stijve bladeren zijn voorzien van gemene punten.

De Trithrinax campestris houdt absoluut niet van natte voeten en dient in een zeer goed drainerende bodem geplaatst te worden, plaats de palm desnoods op een heuveltje!

 

De Trithrinax campestris is de meest winterharde soort van de Trithrinax familie. Hij kan bij droogte temperaturen verdragen tot -14/-16 °C waardoor de palmboom dus bij ons ook in de volle grond geplaatst kan worden met de juiste bescherming. 

 


Combineer en bespaar!

Palmboom + 2 zakken potgrond + Fertipalm 1.5 kg
2% Korting
€482,50
€472,50
Palmboom + 5 zakken potgrond + 45 liter Hydrokorrel + Fertipalm 1.5 kg
5% Korting
€537,50
€512,50
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »